Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten x
Lees meer..
Nick & Simon brengen single uit in Zuid-Afrika
14 May 2013

Nick & Simon gaan een eerste single uitbrengen in Zuid-Afrika. Het liedje met de titel ‘Wat een Nag’ is een cover van hun eigen liedje ‘Wat een Nacht’. De single is door Nick & Simon volledig in het Afrikaans opgenomen met de Zuid-Afrikaanse zangeres Simangele Mashazi (Sima). De tekst is vertaald door de bekende Zuid-Afrikaanse producer Schalk Joubert, die de single tevens produceerde. 

Na hun succesvolle avontuur in The American Dream, reizen Nick & Simon dit keer af naar Zuid-Afrika. In dit prachtige land gaat het populairste duo van Nederland op muzikale ontdekkingsreis. De mannen proberen zoveel mogelijk te leren van de Zuid-Afrikaanse muziekcultuur en laten dit land daarnaast kennis maken met hun eigen muziek. Vanaf 8 mei is 'Die Suid-Afrikaanse Droom' zes weken lang om 20:25 uur te zien op Nederland 3. ‘Wat een Nag’ is tevens de titelsong van Die Suid-Afrikaanse Droom.


De single ‘Wat een Nag’ wordt volgende week uitgebracht in Zuid-Afrika door platenmaatschappij David Gresham Record Company. De David Gresham Record Company werd in 1972 opgericht door de populaire radio- en televisiepersoonlijkheid David Gresham. David Gresham Records representeert een aantal grote internationale acts waaronder Nickelback, Kylie Minogue, Depeche Mode, Erasure en Tiësto. De platenmaatschappij vertegenwoordigt ook een aantal award winnende lokale artiesten waaronder Jesse Clegg, Jimmy Nevis, Andre Schwartz en The Plastics.

Vanavond zendt de Tros de tweede aflevering van 'Die Suid-Afrikaanse Droom' uit. In deze aflevering is te zien hoe Nick & Simon kennis maken met producer Schalk Joubert en zangeres Sima. De videoclip van ‘Wat een Nag’ zal vanavond tijdens de uitzending op de website Sterren.nl worden geplaatst.

Die Suid-Afrikaanse Droom: elke woensdag om 20:25 uur op Nederland 3! Tags: Geen tags


1 REACTIE

Nick & Simon brengen single uit in Zuid-Afrika
Door: Hellen v. Buuren op 15 May 2013
Hij is leuk geworden, jongens! Zowel het nummer als de clip. Lekker vrolijk. Laat de zomer nu maar komen! (in Zuid-Afrika wordt het nu winter, maar nouja, kleinigheid smile )
En aflevering 2 van Die Suid-Afrikaanse Droom was ook weer zeer de moeite waard. Ik zou bijna weer zeggen: leuk. Maar dat dekt de lading in dit geval niet helemaal. Want er zaten ook indrukwekkende, ontroerende en bijzondere momenten in. Zo mooi ook, die gesprekken die ontstaan met de plaatselijke bevolking. Het lijkt alleen wel of die afleveringen steeds sneller voorbij zijn! Da's dan weer jammer.
En ik begrijp dat we na vanavond twee nieuwe duo's hebben: Nick & Sima en Simon & Kees. Al kwam er bij Kees nog wat weinig geluid uit. grin

 

PLAATS EEN REACTIE

om berichten te plaatsen