Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.

Akkoord »  
Lees meer..
27 december 2007
27 December 2007

We lopen tegen het einde van het jaar 2007. Een jaar dat voor mij de boeken in gaat als een om nooit meer te vergeten.
Een samenvatting laat het volgende zien: Op de nieuwjaarsborrel van Geels ontvingen we de prijs ‘Beste Nieuwkomer’.

Het album Nick & Simon bleek kort daarop een gouden status te hebben, wat goed was voor 35000 verkochte albums.

In februari werd bekend dat we de ‘zilveren harp’ hadden gewonnen. Een prijs wat door mensen uit het vak wordt toegekend aan groot talent. Rond die uitreiking kwam ‘Herwinnen’ uit wat onze grootste hit tot dan toe betekende. Die kwam namelijk binnen op nr 6.

In mei reisden we af naar Suriname om daar een uitverkocht concert te geven omdat ‘Steeds weer’ daar op 1 had gestaan. Een heel bijzondere belevenis om aan de andere kant van de wereld succes te hebben.

Intussen werkten we aan een nieuw album waarover we in de studio, samen met producers Edwin en Gordon, al hele goede gevoelens hadden. De single voorafgaand aan dat album heette ‘Kijk omhoog’. Deze single kwam vanuit het niets binnen op nummer 2! Zoiets zagen we voorheen als droomscenario’s wat we weleens in kranten lazen. Nu ging het om ons. Onvoorstelbaar...

Het album ‘Vandaag’ maakte een gigantische klapper door van niets op 1 binnen te komen. En op de dag van vandaag staat het album nog steeds in de top tien.

Tijdens de albumpresentatie beleefden we onze grootste verassing. Het album bleek op voorhand al ‘goud’ te zijn, wederom goed voor 35000 verkochte exemplaren. Een tweede gouden plaat was een feit.

Een week later werden we tijdens een tv-programma in het noorden des lands verrast doordat we ‘live’ een platina award kregen uitgereikt van ons debuut album ‘Nick & Simon’ wat kennelijk gewoon bleef door verkopen. Een aantal van 70000 was bereikt!

Tussen alle belevenissen door bleek dat er in 2007 in totaal 430 optredens gepland stonden. Een aantal wat door collega-artiesten als ‘onmenselijk’ werd bestempeld en ‘niet haalbaar’. Zonder twijfel werden we hierdoor meest geboekte act van Nederland.

De tweede single van het album ‘Vandaag’ was ‘Pak maar m’n hand’ en was de titeltrack van de film ‘Scheepsjongens van Bontekoe’. Deze single kwam van niets op 1 en kegelde ‘Dan volg je haar benen’ van Jan Smit van die eerste plaats. Dat was iets wat we nooit voor mogelijk hadden gehouden. Ook Jan was enorm trots.

Inmiddels werd een theatertour opgezet voor medio 2008. De kaarten gingen rond oktober in de verkoop en binnen no time was het bijna uitverkocht. Weer een nieuwe en spannende stap!

Een andere spannende periode was toen we hoorden dat TMF samen met Marco Borsato de TMF Borsato award in het leven riepen, en daarvoor Roel van Velzen, Stevie Ann, Dennis en Nick & Simon nomineerden. De award staat voor grootste doorbraak van het jaar. Het publiek kon gedurende een maand stemmen. Tijdens de TMF awards in een uitverkochte Heineken Music Hall, bleken we ook deze award uit handen van Marco Borsato zelf in de wacht te slepen.

Rond oktober, november kregen we te horen dat het album ‘Vandaag’ wederom goed genoeg bleek te zijn voor een originele Rembrandt. Ook aan ‘Nick&Simon’ werd deze prijs al toegekend.

Alsof het nog allemaal niet genoeg was bleek dat alle mensen die hebben gestemd via Sterren.nl het nummer ‘Kijk omhoog’ het beste nummer van 2007 bleken te vinden. Hiervoor kregen we tijdens een optreden in een vol Gelredome de ‘Zilveren Ster’ uitgereikt!

Verder bleek dat in de maand december het album ‘Vandaag’ de platina status heeft bereikt. Ook dit album is dus nu al goed voor meer dan 70000 verkochte exemplaren. Dit betekent dat we het vierde best verkochte album van het jaar hebben gemaakt. Alleen het album ‘Samen met Dre’, en de albums van Trijntje Oosterhuis en Anouk verkochten meer.

Tegen het einde van jaar, kom je altijd ‘jaarlijsten’ tegen met de beste muziek van het jaar of zelfs van ‘allertijden’. Twee lijsten die er voor ons uitspringen is de ‘Volendam top 100’ van radio 100% nl. Daar stonden we op 1 met ‘Pak maar m’n hand’ en ook op 2 met ‘Kijk omhoog’. En de andere lijst is de ‘Hollandse 100 aller tijden’ van RadioNL. Ook daar staan we op 1 met ‘Kijk omhoog’!

Al met al dus een behoorlijk bewogen jaar, wat voor mij persoonlijk nog leuker werd vanwege het feit dat ik ben gaan samenwonen met Annemarie. De verbouwing samen met alle drukte (in de drukste maand van verbouwen hadden we 65 optredens!) vergde wel een boel doorzettingsvermogen en flexibiliteit maar het was het driedubbel en dwars waard. We hebben het super samen en het belangrijkste is dat ik thuis rust vind. En dat heb ik.

Normaal gesproken heb ik altijd als goede voornemen dat ik het vorige jaar wil overtreffen op alle fronten, maar dat lijkt me voor 2008 niet te doen. Dit jaar was namelijk ongelooflijk! Als dit jaar kan worden geevenaard, (zelfs dat ik hooggegrepen) ben ik al een bijzonder trots en tevreden mannetje!

Ik weet zeker dat ik ook namens Nick spreek als ik zeg dat niets van dit jaar mogelijk zou zijn geweest zonder jullie steun. Het publiek dat altijd achter (eigenlijk ‘voor’) ons staat, op ons stemt met nominaties en misschien nog wel het belangrijkste, onze muziek waardeert door het te kopen. We willen jullie daarvoor bedanken!

Ik hoop dat jullie een mooie jaarwisseling zullen beleven en we zien jullie graag weer bij een van onze optredens in het land in 2008!

Gelukkig nieuwjaar, Simon
 Tags: Geen tags


 

PLAATS EEN REACTIE