Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.

Akkoord »  
Lees meer..
Guinness World Record™ voor Nick & Simon
19 March 2013

Nick & Simon hebben officieel een wereldrecord gevestigd. Zij behaalden een record in de categorie: ‘Meeste digitale single releases van één artiest of band binnen 24 uur’. Gelijktijdig met de originele single ‘Julia’ brachten Nick& Simon 153 alternatieve singles uit met verschillende vrouwennamen. Guinness World Records™ heeft vandaag bevestigd dat zij hiermee een nieuw Wereldrecord hebben gevestigd.

 

Voor de goedkeuring van het record hebben Daniel Dekker (Radio 2 DJ) en Peter van Doorn (secretaris van de stichting Nederlandse Top 40) een getuigenverklaring ingediend bij Guinness World Records™. Nick & Simon ontvingen vandaag het officiële certificaat uitgegeven door Guinness World Records™ uit handen van Albert Verlinde in RTL Boulevard.  

 

De single ‘Julia’, die op hun vijfde studioalbum ‘Sterker’ staat, en de 153 alternatieve singles zijn allemaal onafhankelijk van elkaar te downloaden via iTunes. De single is tevens fysiek verkrijgbaar in acht varianten. Op alle fysieke singles staat de originele ‘Julia’ – versie en ongeveer 20 alternatieve versies met een andere vrouwennaam.

 

De fysieke singles zijn o.a. te koop bij Bol.com, Singlecd.nl, Muziekkopen.nl en Free Record Shop. Gordon Groothedde produceerde alle 154 versies voor Nick & Simon. Eind september 2012 verscheen het vijfde studioalbum van Nick en Simon ‘Sterker’ dat direct op de eerste plaats in de albumlijsten binnenkwam.

 

 

Op 11 oktober 2013 staan Nick & Simon in het Arnhemse GelreDome met het concert  “Sterker in GelreDome”. Kaarten zijn te koop via: Livenation.nl , Ticketmaster.nl  en 0900 - 300 1250 (45 cpm).

 Tags: Geen tags


 

PLAATS EEN REACTIE