Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.

Akkoord »  
Lees meer..
‘Julia’ komt binnen op # 1
15 March 2013

De nieuwste Nick & Simon single ‘Julia’ overtreft hun bekendste hit ‘Rosanne’. Vandaag kwam 'Julia' namelijk op # 1 binnen in de GFK Single Top 100. Nick & Simon scoren daarmee hun tiende # 1 hit. ‘Julia’ is nu al de meest gedownloade single die Nick & Simon ooit hebben uitgebracht. ‘Julia’ ging op internationale vrouwendag (8 maart) in release in de originele en in 153 alternatieve versies. Het is de vierde single van hun Platina album ‘Sterker’. Heb jij 'Julia' of 1 van de andere 153 varianten ook al gedownload op iTunes?

Eerder vandaag werd bekend gemaakt dat ‘Birds’ van Anouk op # 1 staat in de Mega Top 50 (een hitlijst samengesteld door radiostation 3FM). Nick & Simon daarentegen staan op # 1 in de officiële Single Top 100, samengesteld door GFK. De GFK charts worden samengesteld op basis van verkoopcijfers (zowel digitaal als fysiek). Het verschil met de nummer 2 is maar liefst  65%.

Vanmorgen maakten Nick & Simon bovendien bij Edwin Evers op Radio 538 bekend, dat zij 154 videoclips lanceren op hun eigen YouTube-kanaal. Er is een speciale afspeellijst ingericht op het Nick & Simon YouTube kanaal voor de hartverwarmende geanimeerde clip. De 154 clips zijn geproduceerd door NMTrix Animation Studio uit Alkmaar.

Vandaag precies vijf jaar geleden, op 15 maart 2008,  kwam de single ‘Rosanne’ van Nick & Simon de hitlijsten binnen. Hoewel het tot op de dag van vandaag hun bekendste liedje is, heeft ‘Rosanne’ nooit op # 1 gestaan. ‘Julia’ heeft ‘Rosanne’ dus al in de eerste week overtroffen.

De single ‘Julia’ en de 153 alternatieve singles zijn allemaal onafhankelijk van elkaar te downloaden via iTunes. Op iTunes werd hiervoor een speciale “branded” Nick & Simon pagina ingericht. De single is tevens fysiek verkrijgbaar in acht varianten. Op alle fysieke singles staat de originele ‘Julia’ – versie en ongeveer 20 alternatieve versies met een andere vrouwennaam. De fysieke singles zijn o.a. te koop bij Bol.com, Singlecd.nl, Muziekkopen.nl en Free Record Shop. Gordon Groothedde produceerde alle versies voor Nick & Simon.

Eind september 2012 verscheen het vijfde studioalbum van Nick en Simon ‘Sterker’ dat direct op de eerste plaats in de albumlijsten binnenkwam. Het album behaalde al op de dag van release de Gouden Status (25.000 verkochte exemplaren) en twee maanden later de Platina Status (50.000 verkochte exemplaren).  Op 11 februari 2013 werd ‘Sterker’ bekroond met een Edison in de categorie: Beste Album (publieksprijs).

Op 11 oktober 2013 staan Nick & Simon in het Arnhemse GelreDome met het concert  “Sterker in GelreDome”. Kaarten zijn te koop via: Livenation.nl, Ticketmaster.nl  en 0900 - 300 1250 (45 cpm).Tags: julia, # 1, nick & simon, ‘birds’ van anouk, rosanne, bol.com, livenation,


GERELATEERD NIEUWS 

PLAATS EEN REACTIE