Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.

Akkoord »  
Lees meer..
Nick & Simon treden op tijdens 5 mei-concert
06 March 2013

Vorig jaar waren ze nog Ambassadeurs van de Vrijheid dit jaar treden Nick & Simon op tijdens het 5 mei-concert in Amsterdam. In het programma staat ook mezzosopraan Maria Fiselier. Het concert wordt verzorgd door de Marinierskapel, onder leiding van dirigent Harmen Cnossen. Nick & Simon: ”Het is ontzettend eervol om bij de afsluiting van 5 mei op te treden. We gaan in ieder geval samen met de Marinierskapel ons speciale nummer 'Vrij' uitvoeren. Muzikaal een mooie uitdaging!”.

 

Het 5 mei-concert is de traditionele afsluiting van 4 en 5 mei. De NOS zendt het concert rechtstreeks uit via Nederland 1. “Het is ontzettend eervol bij het 5 mei-concert op te mogen treden. Juist omdat we vorig jaar al Ambassadeurs van de Vrijheid waren. Het zal een uniek concert worden, waarin we een cross-over maken naar de klassieke muziek", aldus Nick & Simon. Simon Keizer beseft van jongs af aan dat vrijheid een groot goed is en iets is dat je met elkaar onderhoudt. Ieder jaar opnieuw. “Met mijn klas gingen wij in Volendam naar een gedenksteen ter nagedachtenis van iemand die daar gefusilleerd was. Dat heeft enorme indruk op mij gemaakt. Ik voel mij gelukkig dat ik in een vrij land ben geboren.” Nick Schilder: “Het voelt goed om ook dit jaar weer aandacht te vragen voor het feit dat het bijzonder is om dagelijks in vrijheid te leven. Oorlog is dichtbij: de gruwelijkste taferelen spelen zich maar een paar uur vliegen hiervandaan af!”.Tags: 5 mei-concert, ambassadeurs van de vrijheid, nick & simon, amsterdam,


GERELATEERD NIEUWS 

PLAATS EEN REACTIE