Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.

Akkoord »  
Lees meer..
Het startschot van 2008
21 January 2008

Het blijft maar prijzen regenen en wat mij betreft wordt het nooit meer droog. Het nieuwe jaar is pas 3 weken oud, maar we zijn alweer 2 prijzen rijker! Afgelopen week ontvingen we van de Geels groep de populariteit award voor meest geboekte act 2007, en vandaag hebben we de eer om wederom een ‘originele Rembrandt’ in ontvangst te nemen. Dit keer voor ons album ‘Vandaag’.

Van vandaag gaan we naar gisteren. We waren zowaar een zondagje vrij, dus ben ik met Annemarie naar de musical Fame geweest. De uitnodiging lag klaar en aangezien we af en toe naar een musical gaan, stapten we ook gisteren in de auto. Het bleek om de premiere te gaan met de welbekende rode loper en pers. De musical was knallend. Heel snel met veel, heel veel dans! Ik wist eigenlijk niet het verhaal achter Fame, dus liet me volkomen verassen. En het was een hele fijne verassing! Een topavond. Na afloop stuurde ik de volgende sms naar Jim Bakkum, een van de hoofdrolspelers: ‘dit was de 5e musical die we hebben gezien, en deze komt zonder twijfel in de top 5!’. Hij kon er wel om lachen...

De optredens van het afgelopen weekend vielen me zwaar. Niet zozeer het optreden alswel het feit dat ik ziek, zwak en misselijk was. ‘Visselijk’, moet ik eigenlijk zeggen... Ik had namelijk vrijdagavond voor Annemarie, haar moeder en mezelf een overheerlijk kabeljauwschotel gemaakt, met courgette en champignon mix. En als ik mezelf een cijfer moest geven, tussen de 0 en de 10, voor de smaak, werd het een 12½ met een griffel. Maar vanuit het niets blokkeerde m’n maag het spartelende visje toen ik nog maar net was begonnen aan m’n ‘Jamie-Oliver-doet-het-me-niet-na-maaltijd’. Puur uit protest bleef ik eten waarna mijn hele lichaam zei: ‘doe het lekker zelf maar’.

Naast dit gegeven van lichamelijke zwakte kwam er nog meer om de hoek kijken. Donderdagochtend wilde ik aan Jaap Kwakman (een J van de 3J’s) mijn veelzijdigheid van sport tonen, door, met Jaap als tegenstander, de squashbaan te betreden. Nu moet je weten dat ‘squashen’ na ‘ongetraind de Mount Everest beklimmen’ de zwaarste sport ter wereld is. Dat komt namelijk zo. Op het moment dat je denkt dat je het balletje hebt weggeslagen, komt het met dezelfde snelheid terug! Nou was Jaap per ongeluk vergeten te zeggen dat hij de sport zo’n 5 jaar had beoefend. Voor mij was het de eerste keer, maar ik was ervan overtuigd dat mijn badmintoncarriere van 7 maanden genoeg was om ‘Jaap K. uit V.’ te verslaan. Een korte samenvatting vertelt het volgende: ik werd ingemaakt zoals mijn neefje van anderhalf nog niet zou zijn ingemaakt op een tennisbaan tegen Roger Federer!
Kapot was ik! Zelfs mijn slokdarm, die na anderhalf uur sporten een slokje water van mijn mond naar mijn maag begeleidde, voelde stijf aan!

Met deze twee gegevens in gedachten hoorde ik de toeter van Wietse op vrijdagavond laat, om af te reizen naar Hoogeveen. Op weg naar mijn zwaarste optreden ooit, had ik een paar keer de neiging om mijn hoofd uit raam te hangen en de kabeljauw langs de A2 te droppen. Toch hield ik het binnen. Het enige wat ik dacht was ‘hoe sla ik me door dit weekend heen?’ Dit bleek achteraf toch mee te vallen. En de enige juiste reden hiervoor is, dat het publiek in zowel Hoogeveen als in Losser en Lisse op zaterdag, ongekend geweldig was! Bedankt daarvoor....
Inmiddels ben ik weer helemaal opgeknapt, in afwachting van het volgende bui’tje met prijzen...

Groeten, Simon
 Tags: Geen tags


 

PLAATS EEN REACTIE