Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan ons cookiebeleid.

Akkoord »  
Lees meer..
ZILVEREN HARPEN VOOR A BALLADEER, NICK & SIMON EN OPGEZWOLLE
09 January 2007

De winnaars van de Zilveren Harpen 2006 zijn de Amsterdamse poprockband A BALLADEER , het Volendamse duo NICK & SIMON en de hiphopgroep OPGEZWOLLE uit Zwolle. Dat is vandaag in het Radio 2 programma Schiffers.fm door Jerney Kaagman , directeur van Buma Cultuur , bekendgemaakt.

De Zilveren Harp wordt uitgereikt door Buma Cultuur in samenwerking met Radio 2. De Zilveren Harp is een aanmoedigingsprijs voor veelbelovende scheppende en/of uitvoerende kunstenaars die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziek. De Zilveren Harp werd in 1969 voor het eerst uitgereikt. Vorig jaar wonnen Stevie Ann , Thomas Berge en Pete Philly & Perquisite deze onderscheiding.

De Zilveren Harpen worden maandag 5 februari a.s. tijdens het Harpen Gala in Spant! in Bussum door de winnaars in ontvangst genomen Alle winnaars worden bij hun optreden tijdens het Harpen Gala begeleid door het Metropole Orkest o.l.v. Maurice Luttikhuis . De presentatie ligt als vanouds in handen van Sjors Fröhlich . De Gouden en Zilveren Harpen behoren tot de belangrijkste prijzen van de Nederlandse muziek; beide prijzen worden door een jury van deskundigen toegekend.

De jury voor de Zilveren Harpen bestond dit jaar uit Edwin Evers (Radio 538), Koen Poolman (Oor), Werner Schlosser (iMediate), Nico Silvius (RADIONL), Henkjan Smits (Talentscout.nl), Frank Verhallen (directeur Koningstheater Den Bosch) en Willem van Zeeland (NPI). Juryvoorzitter was Sieb Kroeske (Mega Media).Tags: Geen tags


 

PLAATS EEN REACTIE